Scroll Top
Rbla. Santa Mònica, 10. 08002 Barcelona.
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Setembre complicat per l’autònom@ del comerç

 

SETEMBRE COMPLICAT PER L’ AUTÒNOMS DEL COMERÇ A CATALUNYA

Entre agost i setembre, cada dia, han tancat 23 comerços a Catalunya amb una pèrdua total de 731 comerços en un mes. Des de CTAC Autònoms, alertem de l’augment preocupant de falsos autònoms en sectors com Educació, Activitats Professionals, Científiques i Tècniques, i l’àmbit Sanitari.

El mes de setembre ha finalitzat amb un augment de 1.333 afiliats a nivell estatal respecte a l’agost, amb un total de 3.371.345 autònoms en el Règim Especial de Treballadors Autònoms (RETA). Tot i aquesta tendència a l’alça, a Catalunya, el nombre d’autònoms ha disminuït en 53, situant la xifra total en 564.939 afiliats: 207.428 dones i 357.511 homes.

 

Dades rellevants:

 

 Evolució del comerç:

 A nivell estatal i nacional, el comerç ha estat el sector més afectat, amb 3.921 comerços tancats en tot el país durant el mes de setembre, el que representa una mitjana de 126 comerços tancats al dia. Des del setembre de 2023, han desaparegut 10.987 petits comerços a Espanya, i a Catalunya la pèrdua anual ha estat de 1.795 establiments. Des del mes d’agost fins al setembre han tancat 731 comerços a Catalunya, 23 comerços cada dia.

Preocupació pels falsos autònoms:

 CTAC Autònoms, volem subratllar la preocupació pel posible creixement dels falsos autònoms i autònomes, especialment en sectors d’alta qualificació com l’Educació, les Activitats Professionals, Científiques i Tècniques, i el sector Sanitari. Aquesta pràctica fraudulenta per part d’algunes empreses ha de ser abordada amb urgència per les autoritats laborals.

Comerç minorista en perill:

 El comerç minorista tradicional continua sota pressió a causa dels canvis en els hàbits de consum, l’expansió del comerç en línia, la manca de relleu generacional, i l’augment dels preus del lloguer i els subministraments. Aquesta situació requereix polítiques clares i eficaces per frenar la pèrdua d’establiments comercials. Sense una intervenció, el risc és que els carrers es quedin buits i, al final, es necessitin polítiques de seguretat per combatre els efectes de la desaparició del teixit comercial.

Related Posts